45+ ontwikkeladvies

Subsidie voor loopbaanadvies

Afgelopen jaar heeft de regering een subsidie beschikbaar gesteld voor mensen die werkzaam zijn in bepaalde beroepsgroepen. Het doel van de subsidie was om mensen na te laten denken over hun positie op de arbeidsmarkt. Is over 15 jaar hun beroep nog steeds passend, of moeten er nu stappen ondernomen worden zodat er tot de pensioen leeftijd door gewerkt kan worden.

Het mooie is dat de subsidie vanaf 1 januari niet alleen meer voor bepaalde beroepsgroepen geldt, maar voor alle 45 plussers die nu minimaal 12 uur per week werkzaam zijn en willen nadenken over hun loopbaan.

Wat houdt dat in?

Zonder dat je werkgever op de hoogte hoeft te zijn, kun je contact opnemen met loopbaanadviseurs die voldoen aan de eisen van de overheid. Op deze site vind je een goed overzicht van waar je die coaches dan zou kunnen vinden. Vind je dat alsnog te lastig? Dan kun je met mij contact opnemen. Ik doe de trajecten ook, maar kan je eventueel ook door verwijzen.

Vervolgens ga je met de coach van je keuze aan het werk. Het traject bestaat uit gemiddeld 4 gesprekken. De onderwerpen van gesprek zijn:
– De huidige situatie in kaart brengen en de toekomst perspectieven
– Een persoonsprofiel maken – Wat vind je leuk en waar ben je goed in
– Arbeidsmarkt oriëntatie – wat is mijn positie op de arbeidsmarkt en wat moet ik aanpakken als ik iets anders zou willen
– Een persoonlijk ontwikkelingsplan waarin concrete acties voor de komende periode staan. (bijvoorbeeld welke opleiding je kunt volgen en waar je dat zou kunnen doen)

Wat kost dat?

Dat is het mooie van deze regeling. Loopbaanadviseurs kunnen het traject voor jou kosteloos inzetten, omdat zij gebruik kunnen maken van een subsidie van de overheid.

Wow, is dat geen kans? Een loopbaancheck voor als je ouder dan 45 bent. Gratis en zonder dat je werkgever op de hoogte is!

Zitten er dan helemaal geen addertjes onder het gras?
Tja…Omdat het traject gesubsidieerd is, wordt er wel wat informatie richting de overheid van jou verwacht. Als je daar heel principieel tegen bent dan werkt de regeling voor jou niet. Als dat niet zo is, is het een prachtige kans die je met 2 handen zou moeten aangrijpen. En stel het niet te lang uit want zoals dat gaat met subsidies…. als het geld op is, is het op.

45+ loopbaan ontwikkeladvies
Loopbaansubsidie voor 45 plussers, die minstens 12 uur werkzaam zijn, momenteel niet ziek zijn of in een re-organisatie traject zitten.

Heb jij een loopbaanvraag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sociaal